Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te

Endodonție

Tratamentul endodontic se efectuează atunci când se inflamează sau infectează pulpa dintelui ca urmare a unor carii profunde sau a fracturilor dentare, a luxațiilor sau a fisurilor. Amânarea tratamentului poate cauza abcesul dentar, costuri mărite sau dureri insuportabile.

 

Tratamentele stomatologice au acum o rată de succes de peste 90%, datorită tehnicilor și echipamentelor avansate utilizate, a folosirii microscopului electronic și a sterilizării canalelor endodontice cu laser, precum și a terapiei de biostimulare.

 

Noua tehnologie de tratament endodontic utilizează aparatură performantă, care presupune curățarea, măsurarea și prepararea cu precizie a canalelor radiculare pentru a fi apoi sterilizate și obturate prin compactare verticală, tridimensională, la cald.

 

În funcție de dificultate, intervenția poate dura între 40 de minute și 2 ore, se desfășoară sub anestezie și este nedureroasă.

 

Un tratament de calitate efectuat prin tehnici avansate vindecă afecțiunile endodontice, salvează dintele și este de preferat unui implant dentar.

 

Radiografiile realizate înainte, intraoperator și după tratamentul endodontic sunt esențiale pentru reușita și verificarea tratamentului.

 

În cazul infecțiilor complicate vom monitoriza radiografic, periodic, evoluția vindecării osoase.

Endodonție la microscop

În trecut, efectuarea unui tratament de canal era considerată o procedură dureroasă și de lungă durată, care necesita mai multe vizite la dentist. Cu toate acestea, noile tehnologii, materiale și protocoale au făcut ca tratamentele de canal să fie mult mai ușor de suportat de către pacienți.

 

Datorită faptului că anestezia modernă este de înaltă calitate, împreună cu progresele în tehnologia imagistică digitală (minim invazivă), capacitățile de mărire și iluminare - canalele radiculare sunt acum operații mai rapide pentru care ratele de succes sunt mai mari, provocând în același timp și puțină sau deloc durere.

 

Introducerea tratamentelor endodontice ghidate prin microscop a stabilit noi standarde în ceea ce privește calitatea și predictibilitatea, făcând posibilă creșterea vizibilității de până la 25 de ori față de ochiul liber.

 

Progresul tehnologiei

 

Prin atașarea unei camere video la microscopul dentar, stomatologii își pot implica pacienții în tratament mai mult ca niciodată. Acest lucru sporește semnificativ gradul de conștientizare a pacienților, deoarece starea lor dentară actuală poate fi ilustrată în direct. O imagine clară și mărită valorează mai mult decât o mie de cuvinte.

 

Avantajele microscopului dentar

 

Microscopul dentar oferă o precizie vizuală de 400 de ori mai mare decât cea a ochiului liber și o mărire de 100 de ori mai mare decât cea a lupei tradiționale. Mărirea sporește precizia la pregătirea dinților și previne deteriorarea dinților și a țesuturilor adiacente în timpul diferitelor intervenții chirurgicale.

 

Utilizarea microscoapelor dentare sporește vizibilitatea în timpul fazele de diagnosticare, pregătire și finisare ale stomatologiei restaurative. Microscoapele dentare au lumini încorporate strălucitoare care permit o mai bună vizibilitate în zonele greu accesibile cu ochiul liber.

 

Multe leziuni dentare, cum ar fi unele tipuri de fisuri, sunt vizibile doar cu o mărire semnificativă - de cel puțin 16 ori. Deși mulți stomatologi se limitează la a folosi lupe cu amplificare mică sau fără amplificare în examinare, este mai probabil ca dentistul care lucrează fără microscop dentar să nu observe zonele mici de deteriorare.

 

Un microscop dentar este o resursă neprețuită pentru orice medic dentist endodontist. Deoarece tratamentul endodontic (canalul radicular) are loc într-o zonă atât de mică, procedura necesită precizie pentru a naviga prin rădăcini și canale complexe. Canalele dentare ratate înseamnă adesea infecții netratate, ceea ce poate duce la repetarea procedurii endodontice.

Echipa Clinicii Albert este aici pentru dumneavoastră!

DEVOTAMENT ȘI PASIUNE - TOTUL PENTRU A CREA ZÂMBETE PERFECTE