Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te

Chirurgie oro-maxilo-facială

În Clinica noastră intervențiile chirurgicale sunt efectuate de către o echipă medicală formată din medici specialiști în chirurgie dento-alveolară, precum și medici implantologi cu o experiență vastă. Implanturile utilizate sunt biocompatibile, de calitate, certificate FDA și CE.

 

Utilizăm tehnici avansate de augmentare și regenerare a țesuturilor, precum și metode avansate chirurgicale, de inserare a implanturilor dentare – Bone Split, Sinus Lift etc. Efectuăm reconstrucții de maxilar, extirparea chisturilor maxilare, rezecții apicale sau extracțiile dinților incluși, ce fac posibilă rezolvarea cazurilor clinice complexe.

 

Echipamentele performante specifice, fiziodispenser, piezotom, laserul chirurgical cât și cel terapeutic fac posibile intervențiile non invazive, fără sângerări, durere, suturi sau complicații, precum și o vindecare accelerată.

 

Obținerea și utilizarea membranelor trombocitare îmbogățite cu fibrină, A-PRF și a lichidului trombocitar, I-PRF, din sângele venos al pacientului aduc beneficii importante prin potențialul major de regenerare, de scurtare a timpului de vindecare cu 50% și biocompatibilitate 100%.

 

Printre cele mai frecvente operații de chirurgie dentară, realizate în cabinetul stomatologic, amintim:

 

  • Extirparea de tumorete

Epulis este un termen nespecific pentru tumorile și masele asemănătoare tumorilor de la nivelul gingiei (gingiilor). Există mai multe leziuni sau excrescențe ale gingiilor care se numesc epulis, însă caracteristicile clinice sunt unice și ar trebui discutate ca entități ale unei singure boli.

 

Există trei tipuri de epulis:

  1. Epulis fissuratum;
  2. Epulis cu celule gigant;
  3. Epulis congenital.

 

Epulis fissuratum

De ce apare epulis fissuratum?

Epulis fissuratum este, de asemenea, denumit în mod obișnuit hiperplazie fibroasă inflamatorie, mărire gingivală și hiperplazie fibroasă indusă de proteze. Inflamația este cauzată de iritarea cronică a zonei în care gingiile se întâlnesc cu interiorul obrazului (mucoasa alveolară). Deoarece osul de sub o proteză dentară se schimbă în mod constant din cauza pierderii osoase, structura osoasă de susținere pentru dinții falși devine instabilă, ceea ce duce la proteze care nu se potrivesc bine și la epulis fissuratum.

 

Cum tratezi epulis fissuratum?

Leziunile Epulis fissuratum pot fi tratate chirurgical. Chiar dacă este foarte rar ca aceste leziuni să fie asociate cu carcinomul, ca măsură de precauție, leziunea extirpată trebuie trimisă pentru teste microscopice.

 

În plus față de îndepărtarea leziunilor, protezarea trebuie re-modelată pentru a se potrivi perfect în gingii și pentru a preveni astfel de iritarea sau dezvoltarea în continuare a tumorii.

 

Epulis cu celule gigant

De ce apare acest tip de epulis?

Mai este denumit și granulom cu celule gigantice periferice, granulom reparator cu celule gigant, osteoclastom și epulis mieloid. Nu este clar de ce apar leziunile de acest fel. Se speculează că influențele hormonale pot juca un rol în dezvoltarea lor.

 

Tratament

Tratamentul chirurgical implică excizia leziunii și chiuretajul oricăror defecte osoase subiacente. Este posibil ca dinții afectați să trebuiască să fie extrași sau să fie nevoie de detartraj și planificare radiculară. A fost raportată o rată de recurență de 10% sau mai mult și poate fi necesară o re-excizie.

 

Epulis congenital

De ce apare epulisul congenital?

Epulisul congenital se mai numește și mioblastom congenital celular granular și fibroblastom cu celule granulare. Nu este clar care este motivul apariției, dar se crede că aceștia provin din celule mezenchimale primitive de origine neurală.

 

Cum se tratează?

Majoritatea se vindecă și dispar de la sine în primele 8 luni de viață. Prin urmare, dacă leziunea este mică, este posibil să nu fie nevoie de tratament. Cu toate acestea, leziunile mai mari care interferează cu respirația și/sau alimentația trebuie îndepărtate chirurgical. Laserul cu dioxid de carbon a fost folosit cu succes pentru a îndepărta leziunile mari. Nu au fost raportate recurențe ale epulisului, iar rămășițele reziduale nu par să interfereze cu erupția dinților.

 

 

 

 

  • Papiloame bucale

Papiloamele orale pot degenera în cancer, mai ales dacă sunt rănite în mod constant.

 

Ca în cazul altor structuri histologice, papiloamele cavității bucale sunt o tumoare formată din celule ale unui epiteliu scuamos stratificat cu semne de keratinizare. Polarizarea celulară, complexitatea și integritatea membranară sunt păstrate în unele zone, în timp ce în altele pot exista semne de infiltrație inflamatorie focală.

 

Neoplasmele sunt tratate chirurgical, prin excizia neoplasmului și suturarea rănii. Metode precum scleroterapia, electrocauterizarea și criochirurgia pentru îndepărtarea papiloamelor sunt extrem de rare, deoarece nu permit îndepărtarea țesutului pentru examinare histologică.

 

În cele mai multe cazuri, se preferă o metodă de tratament combinat. Aceasta înseamnă că medicul extirpă 1-2 neoplasme cu un bisturiu și le trimite pentru examinare histologică. Restul tumorilor sunt îndepărtate prin electrocoagulare.

 

Numai un specialist ar trebui să îndepărteze papiloamele din cavitatea bucală, în urma examinării. Dacă formarea papiloamelor în gură este asociată cu infecția cu HPV, atunci medicamentele imunomodulatoare și antivirale sunt indicate în perioada postoperatorie.

 

  • Extracția dentară

Cea mai frecventă procedură chirurgicală din lume este extracția dentară.

 

Această intervenție este necesară atunci când un dinte este deteriorat și nu mai poate fi tratat sau salvat. De asemenea, poate fi necesară pentru dinții care sunt incluși sau semiincluși în unele situații ortodontice.

 

Dintele este îndepărtat în timp ce pacientul se află sub anestezie locală, pentru a nu provoca durere sau disconfort în timpul procedurii. În cazul în care dintele are o infecție, poate fi necesară o anestezie suplimentară.

 

Incizia este închisă și locul de extracție este suturat, dacă este necesar. Firele sunt îndepărtate după 7-10 zile, în funcție de sfaturile medicului, care are în vedere situația individuală a fiecărui pacient.

 

  • Sinus lifting

Procedura de ridicare a sinusurilor este o procedură chirurgicală utilizată pentru a permite inserarea implanturilor dentare în zona molară și premolară a maxilarului superior, acolo unde sinusul este coborât și nu oferă suficient spațiu pentru a poziționa implantul.

 

Operația constă în ridicarea membranei sinusale prin adăugarea de os, pentru a facilita inserția implantului dentar în zona respectivă.

 

  • Adiția osoasă

 Adiția osoasă este o procedură chirurgicală care se folosește pentru a adauga material osos într-o zonă în care a avut loc o pierdere de țesut osos.

 

Acest lucru se poate face pentru a îmbunătăți rezistența osoasă sau pentru a oferi o suprafață pentru o nouă creștere osoasă.

 

  • Chirurgia parodontală

Chirurgia parodontală restabilește aspectul dinților și ajută la menținerea stării de sănătate dentară. Este utilizată pentru a trata atât pungile parodontale, cât și retracția gingivală.

Echipa Clinicii Albert este aici pentru dumneavoastră!

Devotament și pasiune - totul pentru a crea zâmbete perfecte