Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te

Stomatologie Iasi: Aceste obiceiuri îți afectează smalțul dinților? Află și tu!

 

Cauti o clinica de stomatologie Iasi? Ești în temă cu cele mai periculoase obiceiuri care îți atacă smalțul? Vom exemplifica cele mai rele obișnuințe în cele ce urmează și ce poți face în acest caz. 


Stomatologie Iasi – tendinte în terapie dentara

 

Smalțul dinților este cel mai dur țesut din corpul uman. Are rolul de a proteja dinții împotriva cariilor.

 

Știai că smalțul este translucid? Da, poți vedea lumina prin acesta.  Nu este responsabil direct de culoarea dintelui, ci dentina are acest rol esențial. Culoare naturală a dinților poate fi de un alb,  gri sau gălbui. 

 

Daca ai probleme cu smaltul dintilor cauta repede o stomatologie Iasi: www.clinicaalbert.ro si programeaza-te pentru terapia complexa.

Smalțul este demonstrat a fi mai dur decât osul în sine. Deși este foarte rezistent, acizii din băuturi, mâncarea consumată zilnic pot ataca iremediabil smalțul. Cum anume? Acizii atacă și înmoaie suprafața dinților. Mai exact, placa bacteriană formată produce acizi care slăbesc și distrug smalțul. 

 

Care sunt acești acizi? 

  • dulciuri
  • amidon
  • cafea
  • ceai, cola
  • vin roșu
  • țigările
  • suc de fructe
  • boli genetice
  • probleme gastrointestinale
  • placa bacteriană


Stomatologie Iasi: Simptomele eroziunii smalțului

 

Imediat nu îți dai seama de această întâmplare nefericită. Astfel dinții prezintă o ușoară schimbare, iar în timp este mult mai evidentă. 

 

Sensibilitatea este una dintre ele, astfel poți simți anumite dureri la nivelul dinților afectați. Mai exact durere dacă consumi băuturi calde, reci sau foarte dulci. Acesta este semnul clar că smalțul se pierde. Cu cât această sensibilitatea crește, durerea este mai intensă. 

 

Stomatologie Iasi: Asprime? Dacă în jurul marginilor dinții devin duri, aspri atunci smalțul începe să fie afectat. De altfel și crestăturile de pe suprafața dinților pot indica pierderea smalțului dinților.

 

Fii atent la culoare și forma dinților. Dacă dinții sunt galbeni, strălucitori, din nou este implicată pierderea smalțului.

 

Metode de precauție

 

Vizitele frecvente la medicul specialist stomatolog, spălarea dinților după fiecare masă, dacă este posibil. Astfel se pot îndepărta numeroase pete de pe suprafața dintelui și astfel îți păstrezi dinții curați și ții la distanță această amenințare.

 

Ai nevoie de sfaturi specializate în medicină dentară?
Vizitează-ne la Clinica Dentara Albert în Iasi!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.